Devexus Logga, FIM 2010, SharePoint, Konsult
       
Hem
English
Kontakta oss
 
 
 
Kontakt

E-post:
kontakt@devexus.se

Telefon:
Kontor:
Fax:
019 - 55 55 090
019 - 55 55 094
 
 
Kontakta Devexus AB
 
Microsoft certified
 
[ Devexus ]
 

Mer om MIM/FIM

MIM/FIM 2010 (Microsoft Identity Manager/Forefront Identity Manager 2010 R2)* innehåller en synkroniseringsmotor som hanterar identiteter och möjliggör integration med olika system till Active Directory. I MIM/FIM finns ett antal agenter som läser av och uppdaterar information i olika system. För att se vilka system som MIM/FIM hanterar, se FIM Product Overview

 

Stora möjligheter

MIM/FIM har en utvecklingsbar agent, vilket ger möjlighet att bygga en egen agent för hantering av system eller funktioner som det inte finns färdigt stöd för. Med hjälp av FIM skapas dynamiska grupper utifrån en mängd variabler i olika system. Exempelvis, typ av anställning eller vilken avdelning en person tillhör. Grupperna kan sedan användas för e-postlistor eller för att styra rättigheter i de olika systemen.

 

I MIM/FIM finns det stor dynamik med användare och grupphantering där, kunden själv bestämmer hur funktionalitet och flöden mellan systemen ska se ut.

Synkronisering av lösenordsförändringar är möjlig med MIM/FIM, d v s när användaren ändrar sitt lösenord i ett system fångas det upp av FIM och vidarebefordras till övriga system.

Genom att automatisera och återanvända information i befintliga system uppstår betydande rationaliseringsvinster som kostnadsbesparingar, kvalitetsvinster och förbättrad IT-säkerhet.

ILM 2007 FAQ
FIM 2010 FAQ

*Under 2014 annonserad Microsoft att Forefront Identity Manager (FIM) byter namn till Microsoft Identity Manager (MIM). FIM 2010 R2 är efterföljaren till Microsoft Identity Lifecycle Manager (ILM) 2007. ILM var i sin tur en sammanslagning av produkterna: Certificate Lifecycle Manager (CLM) 2007 och Microsoft Identity Integration Server (MIIS) 2003.


Ring Micke på: 019-55 55 808
Skicka e-post: kontakt@devexus.se

 


Nyheter
 
 
 
 
Copyright Devexus AB 70150 Örebro
 
Microsoft forefront